SALET logo

Lasvan vesitorni-galleria

Vuoden 2009 elokuussa valmistui Lasvan vesitornin muutos uuteen käyttötarkoitukseen – nyt sen ulkoasu on taloudellinen ja minimalistinen. Sisustus on erittäin vaikuttava: ensimmäisen kerroksen läpinäkyvän lattian alla oleva peilipohjainen valokaivo, soivat pianoportaat, äänisäiliön (entisen vesisäiliön) akustinen tila, valaistus ja kalusteet. Kun kiipeää pianoportaita ylöspäin, aivan kuin pianonkoskettimia soittaen, pääsee ylimmälle vesisäiliön tasanteelle. Sen nurmikatolta aukeaa näköala kauniiseen Võrumaan ympäristöön, jota voi ihailla kaukoputkella tai ilman.

Galleriassa saa katsauksen Lasvan seudun historiasta voi nauttia valokuva- ja taidenäyttelyistä. Vesitorni-gallerian suunnitellut työryhmä sai työstään Viron kulttuurirahaston arkkitehtuuripalkinnon.

 

Lisätietoa



Takaisin

Mene luontoon!
Toimintalomaile!
Historiaa ja kulttuuria!
Rentoudu!
Share to Facebook Email This